6 augusti 2022
15:00

Ohtana/Pajala FF

Referat: IFK Kalix - Ohtana/Pajala FF

På Furuvallen vinner IFK Kalix mot Ohtana/Pajala med 2-0 (0-0). Kalix tar omedelbart tag i matchen och dominerar stort spelmässigt. Man har ett par farliga avslut under inledningskvarten men det är i den 19:e minuten man skapar sin första stora målchans när Felle gör en jätteräddning på ett skott från straffområdeslinjen, på returen gör Felle ytterligare en kanonparad innan Kalix på nästa retur får bollen förbi Felle men då står en försvarare vid mållinjen och får bort bollen. Kalix dominans är stor i en halvtimme innan OPFF äntligen kommer upp i några anfall och trycket lättar. OP har inget skott mot mål under hela halvleken där IFK har ytterligare ett farligt skott som sveper förbi krysset. 0-0 i paus är smickrande siffror för OPFF.
Andra halvlek inleds med att Kalix tilldöms en tveksam straff när en IFK:are fälls utanför straffområdet men faller inne i straffområdet, Chaho Jamshidi slår straffen och Felle är väldigt nära att rädda men bollen går via Felle upp i nättaket till 1-0. Efter målet jämnar OPFF ut spelet även om IFK dominerar även andra halvlek. Tempot IFK spelade i umder första halvtimmen mattas betydligt och OPFF får hålla i bollen lite längre perioder. OP:s bästa läge är en nick från Petteri Pellikka som dock går utanför. I den 81:a minuten kommer IFK:s Andreas Hedman igenom på högerkanten, inspelet blir perferkt till Hannes Fredriksson som direktskjuter in bollen till 2-0. Resten av matchen kontrollerar IFK och matchen slutar 2-0.

Sett över hela matchen är Kalix seger helt rättvis, första halvtimmen spelar man en fin och snabb fotboll där OPFF blir rejält tillbakatryckta. I Ohtana/Pajala var Felle Pekkari mycket bra i målet med några högklassiga räddningar. Backlinjen stod upp bra mot IFK-anfallet och plusset går till Petteri Pellikka. På mittfältet hade vi svårt att få igång det egna spelet mot ett aggressivt Kalix. Plusset går till Daniel Mäki. Offensivt hade vi inte många bollar att jobba med men Joel Hiltunen visade klass några gånger vid sin comeback efter skada. Kalix har ett jämnt och stabilt lag där plussen går till backlinjens Sebastian Forsberg och mittfältets Chaho Jamshidi. Offensivt var Andreas Hedman den främste. Domaren William Forsberg övertygade inte.
Hörnor: 6-0 Skott på mål: 9-3 Gula kort 1-2